"Extremely Acceptable Summer Romance" "#metoo" 3 juni tot 14 juli 2018

Het is gebleken dat er in een man gevoelens van een vrouw schuil gaat, hiermee weet de man heel goed de behoeften van een vrouw te waarderen en andersom.

Hierdoor is een verstoring ontstaan en de balans in elkaar beschadigd. De romantiek en het vertrouwen in elkaar is gaan vervagen. Respect voor elkaars seksen zou de oplossing zijn. 

Een man doet van alles om niet bestempeld te worden als de stoere macho. Terwijl de vrouw stiekem verlangt naar de mannelijkheid van de man. 

De vrouw stapt uit haar rol om in een mannenwereld gelijkwaardig te kunnen existeren, terwijl de man de vrouwelijkheid van de vrouw bewondert. 

Hij zal altijd zijn best doen zodat de vrouw kan blijven bloeien.

De disbalans is ontstaan. De oplossing is heel simpel: respect voor elkaar en ieder in zijn waarde laten.

Men is vergeten dat we allemaal gelijk zijn, dat de een niet zonder de ander kan. En dat respect hebben voor elkaar die balans weer in evenwicht brengt.

De expositie wil laten zien de “extreem acceptabele” man of vrouw die in een kunstenaar schuilt, Een romantiek die in een kunstenaar schuilt, waar twee seksen een gebalanceerde verhouding hebben
Expositie "Predictions of Loneliness, a long walk to the Universe" 15 april tot 26 mei 2018

De wereld wordt door eenzaamheid aangevallen op een manier die door de media voorspeld is. Eenzaamheid kan iedereen treffen, jong en oud lijden hieronder. Al deze mensen wachten op iets of iemand die hun helpt met het verbreken van de “eenzaamheidscirkel”.

Kunst zou een perfect middel zijn om deze eenzaamheid te bestrijden.
Velen hebben kunst ontdekt maar moesten veel dingen eerst verwerken in hun leven. Deze dingen hebben ze moeten doorgronden om te kunnen beginnen met de tocht naar en door de universum.  

Een oneindige tocht met ups en downs. Het verwerken van verdriet, spanningen en levensproblemen enz. Al deze spanningen worden geïllustreerd in prachtige kunstwerken.

Kunstwerken met een levensverhaal net als in een film, een film van kunstwerken waar verdriet, emoties en blijdschap in zichtbaar is, gekoppeld aan een levensverhaal.
Als dit allemaal verwerkt is word je begeleid door je innerlijke gevoel door het universum, een oneindige tocht waar nieuwe mooie ontdekkingen een kans krijgen.

Je hebt geen tijd meer om eenzaamheid te voelen, keer op keer lost kunst de problemen op. Hierdoor ontstaat kunst. 

Expositie “Renewal”, “The touch of an Artist, What about us”  7 januari tot 17 februari 2018

Hoe zit het met ons, men is weer vergeten hoe belangrijk de aanraking  is van een kunstenaar. In de media wordt van alles verteld hoe de mens overbodig vuil kan hergebruiken. Tijdens de recessie is men pas gaan beseffen dat de vervuiling nare situaties creëert.  Wat moeten we doen met al het vuil?. Massaal heeft de mens gereageerd. 

Tijdelijke oplossingen met recycling worden er op los gelaten.

Kringlopen werden op gang gezet.  We weten allemaal dat dat een van de oplossingen was.

Dat terwijl kunstenaars al eeuwen lang bezig zijn met het hergebruiken van het vuil. Zij zijn altijd op zoek naar oplossingen voor nare situaties, die gecreëerd worden. Ook hier hebben zij leven aan gegeven.

 Tentoonstelling ”Art Gift in December 

2017” 16-11 tot  24-12-2017  

De maand december is een bijzonder periode vol liefde en mooie herinneringen. In december is men op zoek naar een passend   cadeau voor hun dierbaren.        Kunst heeft de kracht om de boodschap op een mooie manier te bevestigen. Grang De Paul Art houd een tentoonstelling   van meer dan 100 kleine kunstwerken.  

12 kunstenaars bieden kleine kunstwerken   aan voor minder dan 100 euro per stuk.  U word bij deze ook uitgenodigd voor de   lopend expositie 

"The science and human   pleasure, Cold Cold in The Jungle"  die tot 17  december 2017 te zien is.


expositie "The science and human pleasure Cold Cold in the Jungle" 5-11 tot 17-12-2017

De romantische belevingen in  de winter periode zullen 

langzamerhand veranderen.  De goede en slechte taferelen die gegraveerd worden in het geheugen van de mens. 

De aarde lijdt, dat merken we allemaal in verschillende dingen die niet meer zijn als vroeger. 

De mens is in staat om iedere keer zich aan te passen aan nieuwe situaties die het klimaat met zich mee brengt. Wat vaak vergeten wordt is de reden van de 

klimaatsveranderingen en de consequenties hiervan. 

De wereld blijft moderniseren en de mens schept nieuwe situaties en middelen om zich te blijven genoegen. 

( pleasen ), totdat de aarde het niet meer aan kan. 

Er komt een tijd dat de aarde zichzelf gaat herstellen zonder hulp van de mens. De herstelling van de aarde zal op een natuurlijke manier gebeuren. Dat zal nare 

consequenties met zich mee brengen. Een daarvan is "dat de winters weer klassiek zullen zijn".

 Expositie "The power of the essence of religions. It's just about expressions" 17 september tot 28 oktober 2017

Wat is religie? Is religie de machtige wet die men hanteert op de aarde? Men doet zijn best om de voorgeschreven wet niet te overtreden. Bij het niet volgen van deze voorschriften zijn de consequenties strafbaar. Of is Religie en Geloven een onderbuikgevoel?. Waar respect voor het universum uitgangspunt is. Dit gevoel wordt door alle religies beaamd. Religie zal voor iedereen anders voelen. Religie zou mensen  op aarde moeten verbinden. rang de Paul Art presenteert de expositie "Passion of The Day Light after a dark period"  7 mei tot 17juni 2017 

Wist u dat het daglicht een aantal factoren in het lichaam van een wezen stimuleert, bv  vitamines. 

Dit is belangrijk om zich fit en aangenaam te voelen. Zonder de natuurlijke straling van de zon zouden wezens een depressief gevoel ervaren.

Omdat Wezens op aarde visueel ingesteld zijn worden zij beïnvloed door het zonlicht en zodoende de kleuren die we zien. Kunstenaars kunnen heel goed hierop inspelen met de kleuren die ze gebruiken voor hun kunstwerken.

Zij stimuleren het gevoel van toeschouwers met mooie kleuren. Voordat zij  samenspel van kleuren realiseren, werken ze aandachtig aan het goede daglicht in hun werkomgeving.

 Alleen hierdoor kunnen ze de kijker verrassen met kleurencomposities in hun kunstwerken.

Er worden studies gedaan door kunstenaars in hun atelier met betrekking tot de maanden waarop de dagen langer daglicht hebben. Deze studies zijn belangrijk om de toeschouwer met kleuren te imponeren.

Wetenschappers hebben onderzoek gedaan over het bioritme betreffende kleur. Dat kleurencombinaties het wezen activeert, inspireert en motiveert.

De tentoonstelling wil laten zien: vastgelegde kleurencombinaties die het daglicht laat evenaren.

Grang de Paul Art presenteert de expositie

"Astronomical and Meteorological 

spring in March 2017" 19 maart tot 29 april 2017

De maand maart is een heel bijzondere maand, een maand waar de Astronomische, Meteorologische lente en de zomertijd van start gaat.

De Meteorologisch lente begint op 1 maart en  de Astronomische lente begin op 20 maart, vijf dagen later gaat de zomertijd in. Een gebeurtenis die iedere jaar discussie oproept.

Voor de een roept zomertijd veel nare herinnering op en voor de ander is het ideaal voor de economie.

De verschil tussen Astronomische en Meteorologische lente: de eerste is dat de dag en nacht even lang zijn. 

De andere wordt door weersverandering door de stand van de zon. Het is vrij verwarrend. Wezens op aarde dragen de lente met zich mee, het is een samenhang van Gevoel, Emotie, Intuïtie en Instinct. Het wordt de eerste lente na de recessie. 2017 wordt het jaar waar het “lentegevoel” weer echt is. 

expositie "The Line Between Love and Hate" (explosion of emotions)  29 januari  tot 11 maart 2017 

Er zijn momenten in het leven dat men het gevoel heeft emoties niet in de hand te hebben Soms zijn deze gevoelens ongrijpbaar.

Een Tsunami van emoties over uw leven vol met turbulenties. U moet denken aan liefde, sterfgevallen, ziektes, wereldse discussies waar u het niet/wel mee eens bent, familieomstandigheden of een onvergetelijke winter. 

U ervaart dat haat- en liefdesgevoelens heel dicht bij elkaar staan. De lijn tussen deze gevoelens is zeer dun. Maar wel breed genoeg voor kunstenaars die een gave hebben deze gevoelens te visualiseren.

Onderzoekers hebben het gevoel Haat en Liefde gemeten en zij kwamen tot de conclusie dat de twee gevoelens heel dicht bij elkaar staan. Dat het ene niet zonder het andere kan. 

Gelukkig hebben kunstenaars een creatieve geest. Deze emoties zijn voor hen ideaal, zij buigen zich over deze gevoelens en produceren in hun eigen disciplines waardevolle kunstwerken. Zij weten dat liefde altijd wint. 

De expositie wil kunstwerken laten zien die tussen haat en liefde zijn ontstaan. Met een kort verhaal die uw kunstwerken ondersteunt en/of verbindt. 

expositie  "Eternal Life"  11 december tot 22 januari 2017 

De mens is gewend om een patroon aan te nemen, naar school gaan, studeren, werken en dan op een dag naar een verzorgingstehuis en dan wachten op het moment dat hij dood gaat. 

Tijdens dit proces wordt veel geklaagd over van alles.  Waarover het meest geklaagd wordt is de slijtage van het lichaam en zorgen die deze ziektes met zich mee brengen.

Onderzoekers nemen de levensslijtage serieus en zijn op onderzoek gegaan wat deze ziekte veroorzaakt.

En hebben een pil ontwikkeld die de mens verlost van deze problemen. 

Stel u voor dat u het proces van oud worden zou kunnen vertragen door middel van Rapamycine. Dit betekent dat u ouder dan 120  jaar kan worden en gezond. 

Wilt u dat ?

De expositie wil laten zien hoe het leven van een kunstenaar er uit zou gaan zien met de gedachte om eeuw te kunnen leven. 

Grang de Paul Art exposeert, de mening  van kunstenaars over het oud worden en zijn charmes en de gedachten van kunstenaars over het onsterfelijke leven in de nieuwe wereld; een onbegrijpelijke situatie voor de wezens op aarde. 

expositie "The sensors of body language of a Geisha" 23-10-2016/4-12-2016

De letterlijk betekenis van een Geisha is “ kunstpersoon”. Gei is kunst sha is persoon. Aan haar totale verschijning kun je zien dat zij een cultureel Japanse artiest is. Een entertainer die haar bezoeker vermaakt. 

De film The Memoirs of a Geisha (1997) laat zien hoe een Geisha geboren wordt. Meisjes worden van kleins af aan getraind hoe ze op een elegante traditionele  manier gasten kunnen vermaken. De gezelschapsdame is onder strikte voorwaarden ook beschikbaar  voor seksuele relaties met een vaste minnaar die haar onderhoudt (haar danna).

In het film is ook te zien hoe de westerse mens naar een Geisha keek. Men zag de artist als een dure prostituee.

Een zakelijke kunstenares die haar kunst verkoop (dans, zang en haar totale uiterlijke verschijning verkocht enz.)

De moderne Geisha is universeel, haar podium is breed. In de nieuwe wereld kan ze op verschillende manieren haar “kunst” tentoonstellen. Haar kunst wordt gewaardeerd.

De expositie gaat over de essentie van de film Memoirs of a Geisha. Een prachtig waargebeurd verhaal dat zich afspeelt in Japan. De film roept een periode op waar cultuur en traditie een grote rol speelde.

Kunstenaars exposeren kunstwerken die de krachten van de Geisha in een vrouw illustreren.


expositie "The Memoirs, Influences of The Moon" 4 september tot 16 Oktober   2016

Aan de buiten kan van de triptiek “ De Tuin Der Lusten ” van Jheronimus Bosch wordt de schepping van de wereld geïllustreerd. Na het openklappen van dit drieluik ervaart u een “ schijnparadijs “. Een wereld van schoonheid, waarbij water een van invloedrijkste elementen is die getoond wordt.

“ De Tuin Der Lusten ” heeft hij, Jheronimus Bosch, tussen 1480 en 1490 schildert. Toen was al bekend dat de maan krachten had om water op aarde aan te sturen.

Onderzoekers hebben vele memorialen over de invloeden
van De Maan geschreven en dat eerste levende wezens op aarde ontstaan zijn door de kracht van water.
In het schilderij “ De Tuin der lusten ” is water als duidelijk thema zichtbaar. Zeer waarschijnlijk heeft inspirator 
Jheronimus Bosch heeft indrukwekkende studies gedaan ( water, leven in het water, water als levenscyclus enz. ),

alvorens dat thema te schilderen. De zwaartekracht van de maan regelt mede het leven op aarde.

De expositie laat zien: de wereld van Vruchtbaarheid, eb en vloed en het water. Angsten en Depressies die door de zwaartekracht van de maan zijn beïnvloed enz
expositie "Inspirator Jeroen Bosch" "de strijd tussen waanzin en realiteit in de kunst" 28 februari tot 13 maart 2016

Ter herdenking van de Jeroen Bosch organiseert Grang de Paul Art de expositie “ Inspirator Jeroen Bosch de strijd tussen waanzin en realiteit in de kunst”. Zijn kunst zit vol van symbolen en verspelden elementen.  Zijn kunst inspireert velen. 

Zie links voor informatie.

://tuinderlusten-jheronimusbosch.ntr.nl/

De voorbereiding naar carnaval zijn spannen, men werk hard hiernaar toe de essentie wordt vaak vergeten. Na Carnaval begin de vasten periode hierdoor is de lichaam van de mens gereinigd. Een nieuwe start voor de mens.

Jeroen Bosch werd geïnspireerd 

door deze strijd van de mens het geloof en geloven in. Men verklaar zijn gedachten en kunstwerken  waanzin. De expositie laat zien de vertaling van de essentie van carnaval, vast en reiniging in deze moderne wereld.

Derrel Niemeijer

In Bosch zijn er geen enge beesten.
In jou wereld wel, wat plaagde jou?
Waar was de angst goed voor? 

Mensen kruipende in de bips, 'kermis-
tenten' en nogal  rare wezens.
Zag jij een hel

door mensen veroorzaakt 
en de gevolgen daarvan?
Moest van jou de natuur de mens overheersen ...
een vogel consumeert een mens.
Wat moeten we hier van leren?
Mens wees geen beest!
Maar mensen spreken eerder dan  dat ze horen, 
waardoor messen steken, terwijl 
het konijn dobbelt voor je ziel.

 

expositie " waardevolle geschriften in de  kunst" 10 januari t/m 21 februari 2016

Door de economische crisis zijn de mogelijkheden in de kunst drastisch verminderd. Kunst is geen kunst meer. 

Men dreigt te vergeten dat kunst een waardevol en onmisbaar onderdeel is in onze samenleving. 

Zolang kunst bestaat wordt er over de waarde van kunst gediscussieerd.  

Er zijn zelfs diverse criteria ontwikkeld die de waarde zouden bepalen.

Daarom is het van belang dat het unieke handschrift niet ten prooi valt aan de commercie. 

Ook ontstaan er nieuwe creatieve initiatieven om kunst aan de man te brengen.

De expositie wil laten zien hoe waardevol handschriften zijn in de kunst, “waardevolle geschriften” in de geschiedenis van de kunst. 

Expositie "Bewuste pure kunst" 22 november 2015 tot 3 januari 2016.

Volgens onderzoeken van kunsthistorici is kunst die gemaakt wordt door kinderen puur, omdat kinderen eerlijk en direct zijn. De speelterreinen en fantasieën zijn aspecten die bepalend zijn voor de puurheid van de kunst die kinderen creëren.

Volwassen kunstenaars bereiden zich goed voor voordat ze beginnen aan kunst. De studies die zij verrichten is bepalend voor de kunst die zij maken. Zij beheren technieken en middelen die streven naar perfectie waar toeval geen rol speelt. Bewonderaars worden geraakt en ervaren de puurheid van de kunst.

De expositie gaat over het kinderlijk speelse gedachten van kunstenaars tijden het ontwikkelen van zijn kunstwerken. De kunstwerken die hieruit ontstaan exposeren wij.

Ook exposeren wij een deel van het atelier van de kunstenaar. Zo krijg de bezoeker een indruk van hoe de kunstenaar aan het werk gaat. De kunstwerken worden geëxposeerd met een kort inspirerend verhaal. Ook exposeren wij een deel van het atelier van de kunstenaar. Zo krijg de bezoeker een indruk van hoe de kunstenaar aan het werk gaat. De kunstwerken worden geëxposeerd met een kort inspirerend verhaal.

Expositie "bloed zweet en tranen in de kunst"

Er zijn momenten tijdens uw studie in de kunst waar het bloed kookt in uw lichaam, zweet stroomt uit uw poriën en tranen bij het ontvangen van kritieken. Na zo’n ervaring van bloed, zweet en tranen wordt u beloond en dit  blijf in uw geheugen gegraveerd. 

Deze ervaringen zal u blijven toepassen in keuzes die u maakt in uw carrière als kunstenaar. Uw handschrift die hierdoor sterk ontwikkeld is wordt tijdens de tentoonstelling door de kijker ervaren en beloond.

De expositie brengt kunstenaar van verschillende disciplines en opleidingen bij elkaar. De goede leerzame studieperiodes worden hierdoor opgeroepen. Kunstenaars kunnen elkaars werken bewonderen en tevens netwerken.

Grang de Paul Art maak het mogelijk om als academicus, autodidacten en andere soorten van opleidingen in de kunst, samen de kunstenaarschap respectief een eerlijke kans te geven. De tentoonstelling zal de leerzame tijden doen herleven. De bezoeker van de expositie ervaart de ontwikkelingen van de kunstenaars en het proces van de kunstwerken.